Botteghin: "Ik denk dat Stam een heel goede trainer gaat worden"

19 januari 2019, 09:47

Eric Botteghin heeft een zeer hoge pet op van Jaap Stam. Als jong talent maakte de Braziliaan de trainer mee bij PEC Zwolle en de verdediger verwacht dat de voormalig topspeler het goed gaat doen bij PEC.

Stam was destijds assistent-trainer bij PEC, waar ook Botteghin speelde in 2009. "Hij deed ook vaak mee met kleine partijtjes…", lacht Botteghin in gesprek met De Telegraaf. "Hij was nog steeds heel fanatiek, geweldig om te zien hoe goed hij was. Echt goed nog? Jaaaa, zeker! Man, man… Héél goed. Fysiek ook, terwijl hij al wat ouder was. Ik kon toen al heel veel van hem leren. Hij was al echt een trainer, een leider ook."

Stam heeft nu de taak om PEC Zwolle weer op de rit te helpen na een moeizame seizoenshelft. Zijn eerste taak is zaterdagavond de wedstrijd tegen Feyenoord in goede banen leiden. Uiteraard wil Botteghin vanavond winnen, maar hij denkt dat Stam het goed gaat doen. "Ik denk dat hij een heel goede trainer gaat worden, hij gaat heel veel succes krijgen. Het is goed om hem te zien en leuk ook dat hij terug is in Nederland, bij de club waar hij is begonnen als speler en trainer. Zwolle heeft met hem een heel goede trainer gevonden. Het is goed voor Zwolle, waar ik zelf ook altijd een warm gevoel bij blijf houden na mijn eerste jaren als prof."

De tweede seizoenshelft gaat beginnen: denken jullie dat Ajax en PSV hun zegereeks doorzetten? Zet in en pak nu 50 euro start bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen