Transferweekje: Veltman om tafel en Willem II blijft zoeken

19 januari 2019, 12:00

De transfermarkt is geopend en dus draait de geruchtenmachine op volle toeren. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Wat valt de komende weken te verwachten? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Veltman om tafel met Ajax

Joël Veltman is op de weg terug van een zware knieblessure en hoopt op korte termijn weer minuten te maken in het eerste elftal. Wat er vervolgens in de zomer met de verdediger van Ajax gebeurt, durft hij niet te zeggen. De rechtsback heeft nog een verbintenis tot 2020. "Ik kijk nu niet verder dan de zomer. Ik wil zoveel mogelijk minuten maken en dan zie ik in de zomer wel wat ik ga doen'', zegt de 27-jarige verdediger tegen De Telegraaf. "Als je nog een contract voor een jaar hebt, ga je meestal met elkaar rond de tafel. Het zou kunnen dat ik nog een jaar blijf, het zou kunnen dat ik eventueel weg ga. Dat weet ik niet." Eerst zal Veltman zichzelf weer terug in de basis van de nummer twee van de Eredivisie moeten knokken.

Bulthuis op de wip

Het post-Sol-tijdperk in Tilburg

FC Dordrecht in zwaar weer

Na de onrust rondom het vertrek van Gérard de Nooijer is het niet bepaald rustig geworden aan De Krommedijk. Na de komst van Claudio Brava besloot én keeperstrainer Rody Hoegee én assistent – en daarvoor interim-coach – Scott Calderwood om per direct op te stappen. Tel daarbij de 2-6 nederlaag op en de start van Brava is niet om over naar huis te schrijven. Hoewel er met de huur van Bo Breukers én de nieuwe samenwerking met Feyenoord ook transferpositief nieuws kwam in Dordrecht, was het niet echt een lekkere week.

De Eredivisie kent trouwe spelers

De tweede seizoenshelft gaat beginnen: denken jullie dat Ajax en PSV hun zegereeks doorzetten? Zet in en pak nu 50 euro start bonus!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen