Dilrosun wil meer: "Ik zie die wedstrijd niet als mijn debuut"

19 januari 2019, 13:03

Javairo Dilrosun maakte in het 2-2 gelijkspel tegen Duitsland in de Nations League zijn debuut voor het Nederlands elftal. Goed ging dat niet, aangezien hij al snel uitviel met een hamstringblessure. Hij hoopt spoedig op een herkansing.

De speler van Hertha BSC blikt tegenover het Algemeen Dagblad terug op zijn debuut in Duitsland. "Na rust voelde ik opeens mijn hamstrings knappen. Het kwam totaal onverwacht. Wat ik dacht toen ik daar op het veld zat? Ik voelde diepe teleurstelling. Ik had zo toegeleefd naar die eerste keer in Oranje. En opeens was het voorbij. Het was ook apart. Ik zat in de kleedkamer toen we terugkwamen van 2-0 tot 2-2", vertelt hij.

"Iedereen was dolblij na afloop. Ik ook. Maar tegelijk weet je dat je voorlopig niet zult spelen. Ik kreeg mijn 'haasje' van technisch directeur Nico-Jan Hoogma. Maar weet je wat je het is? Ik zie die wedstrijd eigenlijk niet eens als mijn debuut. Ik tel hem niet mee. Het was niet zoals ik het wilde. Toen ik terug was in Berlijn, stuurde aanvoerder Virgil van Dijk een appje en vroeg hoe het ging. Ja, dat deed mij goed. Het was toch een rare ervaring geworden.''

In de zomer stapte de twintigjarige buitenspeler over van Manchester City naar Hertha BSC. Hij kon ook naar de Eredivisie. "Ja, er was wel interesse, maar ik wilde niet terug naar Nederland. PSV en Ajax winnen veel wedstrijden met zoveel gemak, dat leek mij niet de ideale stap. Hertha bleek mij al lang te volgen. Ik ben een echte buitenspeler en zo zien ze mij hier ook. Ja, een linkspoot op links, tegenstander uitspelen en de voorzet. Zoals vroeger, haha. Hoewel ik ook vanaf rechts kan spelen, hoor. Ik sprak met de trainer en de technisch directeur en de plannen die ze met mij hadden, klonken goed.''

De tweede seizoenshelft gaat beginnen: denken jullie dat Ajax en PSV hun zegereeks doorzetten? Zet in en pak nu 50 euro start bonus!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen