Bosz kent een teleurstellend debuut met Bayer Leverkusen

19 januari 2019, 17:26

Peter Bosz is zijn tweede Duitse avontuur begonnen met een teleurstellend resultaat. Voor eigen publiek ging Bayer Leverkusen zaterdagmiddag met 0-1 onderuit tegen Borussia Mönchengladbach. Andere Nederlanders hadden wel succes. Jean-Paul Boëtius won met FSV Mainz 05, Jetro Willems en Jonathan de Guzman met Eintracht Frankfurt en Davy Klaassen met Werder Bremen.

Bayer Leverkusen - Borussia Mönchengladbach (0-1)

Na het mislukte avontuur bij Borussia Dortmund heeft Bosz bij Leverkusen een tweede kans in de Bundesliga gekregen. De oud-trainer van onder meer Ajax heeft in de winterstop zijn nieuwe team voorbereid op de tweede seizoenshelft, maar zijn werkwijze heeft niet direct zijn vruchten afgeworpen. Alassane Plea opende in Leverkusen na 37 minuten de score namens Borussia Mönchengladbach. Het team van Bosz kreeg vervolgens genoeg mogelijkheden om de gelijkmaker te scoren, maar Plea's doelpunt bleek na negentig minuten de winnende te zijn.

Eintracht Frankfurt - Freiburg (3-1)

Zonder De Guzman en Willems in de basis begon Eintracht Frankfurt, dat een goed seizoen kent, aan de hervatting van de Bundesliga. De Nederlanders werden niet gemist, want nog voor rust scoorde de thuisploeg drie keer tegen Freiburg. Sebastien Haller, Ante Rebic en Luka Jovic tekenden voor de doelpunten. Na rust deed Freiburg via Nils Petersen nog wat terug, maar de zege van Eintracht kwam niet meer in gevaar. Als invaller leek Jetro Willems nog de 4-1 te maken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd.

VfB Stuttgart - Mainz 05 (2-3)

In Stuttgart leek Boëtius het openingsdoelpunt voor zijn rekening te nemen, maar de 0-1 zal in de boeken gaan als een eigen doelpunt van Santiago Ascacibar. Via Jean Philippe Mateta en Alexander Hack liep Mainz, dat goed in de middenmoot meedraait, simpel uit naar 0-3. Toch kwam de zege van de club van Boëtius nog in gevaar. In de laatste minuten van de wedstrijd scoorde Stuttgart via Nicolas Gonzalez en Marc Kempf twee keer, maar de comeback werd niet gecompleteerd.

Hannover 96 - Werder Bremen (0-1)

Een kleine, nipte zege voor het Werder Bremen van Davy Klaassen. De Nederlandse middenvelder begon in de basis en zag mede-oud-Eredivisionist Milot Rashica na een halfuur spelen het enige doelpunt van de wedstrijd maken. Door de zege stijgt Werder Bremen naar het linkerrijtje van de Bundesliga.

Overige uitslag:

Augsburg - Fortuna Düsseldorf 1-2

De tweede seizoenshelft gaat beginnen: denken jullie dat Ajax en PSV hun zegereeks doorzetten? Zet in en pak nu 50 euro start bonus.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen