AZ dankt Jensen bij zege in subtopperclash met FC Utrecht

19 januari 2019, 20:31   Bijgewerkt: 19 januari 2019, 20:40

Twee foutjes van FC Utrecht-doelman David Jensen hebben FC Utrecht zaterdagavond de das omgedaan in Alkmaar. Bij schoten van Ricardo van Rhijn en Mats Seuntjes zag de keeper er niet goed uit, waardoor AZ halverwege met 2-0 leidde. Zonder groots te spelen bleef het in de tweede helft relatief eenvoudig overeind en liep het in blessuretijd zelfs nog verder uit. Na een fraaie actie zorgde Calvin Stengs voor de 3-0.

AZ en FC Utrecht waren met een nederlaag de winterstop ingegaan, waardoor het verschil tussen beide ploegen bij het ingaan van de tweede seizoenshelft drie punten was. Ook het doelsaldo van de subtoppers lag erg dicht bij elkaar. Beide clubs hadden tot aan de winterstop evenveel doelpunten gemaakt, Utrecht had er drie minder tegen gekregen. Daarmee bevond Utrecht zich op de vierde plek, AZ moest het doen met plaats zeven.

Van Rhijn, die in de Galgenwaard nog een eigen doelpunt had gemaakt dit seizoen en daarmee de 2-1 nederlaag van AZ had ingeleid, was de eerste die scoorde. De rechtsback kon vanaf een meter of twintig vrij uithalen. Via een hand van Jensen en de binnenkant van de paal verdween de pegel in het doel. De treffer van Seuntjens kon Jensen zich echt aanrekenen: het schot kwam recht op hem af en had niet veel vaart, maar toch ging de bal onder Jensen door. De Deen mopperde dat hij de bal te laat zag, maar kon dit enkel zichzelf aanrekenen.

De Franse spits nam de Domstedelingen niet op sleeptouw, maar Utrecht ging wel met meer drang naar voren spelen. Het domineerde de volledige tweede helft, AZ werd zo nu en dan flink teruggedrongen. Echt wakker lag het team van John van den Brom daar niet van. Heel gevaarlijk werd FC Utrecht niet, keeper Marco Bizot hoefde alleen bij een knal van Oussama Tannane in te grijpen.

De tijd tikte weg, waardoor het voor Utrecht steeds moeilijker werd om nog in de wedstrijd te komen. Ook het inbrengen van Sander van de Streek hielp niet, hij produceerde vlak na zijn entree nog wel een schot uit de draai. Verder dan dat kwam Utrecht niet meer, het moest zelfs in blessuretijd nog de derde treffer incasseren. Stengs passeerde op mooie wijze wat verdedigers en rondde koeltjes af. Voor Utrecht betekende het de zesde nederlaag dit seizoen, bovendien gaat AZ de Utrechters voorbij op de ranglijst.

Opstellingen en beoordelingen*:

AZ: Marco Bizot 6, Ricardo van Rhijn 7, Ron Vlaar 7, Teun Koopmeiners 6.5, Thomas Ouwejan 5, Fredrik Midtsjø 6, Adam Maher 7.5, Guus Til 6, Calvin Stengs 7, Mats Seuntjens 6.5, Oussama Idrissi 5.5 (81. Stijn Wuytens -).

FC Utrecht: David Jensen 3, Sean Klaiber 5, Emil Bergrstöm 6, Timo Letschert 6.5, Nicolas Gavory 4.5, Joris van Overeem 7, Simon Gustafson 5, Urby Emanuelson 5 (72. Sander van de Streek -), Gyrano Kerk 5.5 (81. Othman Boussaid -), Nick Venema 4.5 (46. Jean-Christophe Bahebeck 5), Oussama Tannane 5.5.

Man of the match: Adam Maher

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

De tweede seizoenshelft gaat beginnen: denken jullie dat Ajax en PSV hun zegereeks doorzetten? Zet in en pak nu 50 euro start bonus.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen