Gisteren gemist: Feyenoord pijnlijk onderuit, AZ verslaat Utrecht

20 januari 2019, 00:30   Bijgewerkt: 19 januari 2019, 23:45

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 19 januari.

Droomdebuut voor Stam: gretig PEC legt Feyenoord zijn wil op

PEC Zwolle heeft Jaap Stam een onvergetelijk Eredivisie-debuut als trainer bezorgd. De kwakkelende Blauwvingers voetbalden tegen het slappe Feyenoord als herboren en boekten een verdiende 3-1 overwinning. Robin van Persie kon met een schitterende vrije trap nog de 1-0 van Bram van Polen onschadelijk maken, maar Vito van Crooy en Younes Namli maakten na rust het verschil.

AZ dankt Jensen bij zege in subtopperclash met FC Utrecht

Twee foutjes van FC Utrecht-doelman David Jensen hebben FC Utrecht zaterdagavond de das omgedaan in Alkmaar. Bij schoten van Ricardo van Rhijn en Mats Seuntjes zag de keeper er niet goed uit, waardoor AZ halverwege met 2-0 leidde. Zonder groots te spelen bleef het in de tweede helft relatief eenvoudig overeind en liep het in blessuretijd zelfs nog verder uit. Na een fraaie actie zorgde Calvin Stengs voor de 3-0.

FC Groningen wint en neemt afstand van degradatiezone

FC Groningen is de tweede seizoenshelft goed begonnen met een 3-0 overwinning op Heracles Almelo. Na de 1-0 van Samir Memisevic vanaf de strafschopstip bleef Groningen de wedstrijd domineren, maar pas in de 75e minuut wisten de Groningers afstand te nemen door twee mooie goals van oud-Heraclied en uitblinker aan Groningen-kant Thomas Bruns, die de zwaktes van zijn oude ploeg pijnlijk kenbaar maakte.

ADO onderuit tegen VVV na vreemde rode kaart Zwinkels

ADO Den Haag heeft een teleurstellende avond beleefd. In eigen huis tegen VVV kwam het al vroeg op voorsprong, maar verloor het toch door een knotsgekke slotfase waarin zowel een rode kaart als een penalty werd gegeven. Uiteindelijk werd het 2-4 voor de Limburgers.

Arsenal legt Chelsea over de knie in Londense derby

Arsenal heeft zaterdagavond uitstekende zaken gedaan in de Premier League. Door met 2-0 te winnen van Chelsea is de Londense club naar de vijfde plaats gestegen én is het de stadgenoot tot drie punten genaderd. Alexandre Lacazette en Laurent Koscielny namen voor rust de doelpunten voor hun rekening in het Emirates Stadium.

PSG tikt nét geen dubbele cijfers aan tegen Guingamp

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond weer eens uitgehaald in de Ligue 1. De eenzame koploper van de Franse competitie won door doelpunten van Neymar, Kylian Mbappé, Edinson Cavani en Thomas Meunier met liefst 9-0 van Guingamp. Ondanks dat PSG twee wedstrijden minder heeft gespeeld dan nummer twee Lille, heeft het een voorsprong van dertien (!) punten.