Wuytens blij met rentree: "Heeft langer geduurd dan verwacht"

20 januari 2019, 10:26

AZ'er Stijn Wuytens maakte zaterdag na maandenlange afwezigheid zijn officiële rentree namens de Alkmaarders. De Belg viel tegen FC Utrecht tien minuten voor tijd in en dat was een mooi moment voor hem. "Mijn blessure heeft veel langer geduurd dan verwacht, dus dan was dit een mooi moment."

Dat vertelde hij tegenover AZ TV. "Voor mij is dit belangrijker dan minuten maken in een oefenwedstrijd", glimlachte Wuytens, die maanden kampte met problemen rondom zijn buikspier en lies. "Een hele lastige regio. Het heeft meer tijd nodig gehad dan verwacht. Maar ik heb altijd mijn best gedaan en de medische staf ook. Ik had gehoopt dat het met optrainen kon herstellen, maar dat was niet zo."

Uiteindelijk lag hij er liefst driekwart jaar uit en pas tijdens het trainingskamp in Turkije maakte hij weer zijn eerste officieuze minuten namens AZ. Zijn officiële rentree is inmiddels dus ook achter de rug. "Er zat natuurlijk wel wat spanning op, maar dit is waar je het voor doet", aldus Wuytens, die liever vandaag dan morgen weer een basisplaats herovert. "De volgende stap is weer meer minuten maken, intensiever trainen. Of dat nog lang duurt? Als het aan mij ligt niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen