Steijn is blij met de VAR en realistisch: "We waren het gelukkigste"

20 januari 2019, 12:45

VVV-Venlo-trainer Maurice Steijn vond dat zijn ploeg zaterdagavond de gelukkigste was in het treffen met ADO Den Haag. Na een rode kaart, op advies van de VAR, voor keeper Robert Zwinkels trokken de bezoekers de zege naar zich toe. "Ik ben blij met de VAR en dat zeg ik niet alleen op basis van vandaag", aldus Steijn.

Tegenover FOX Sports ging de oefenmeester in op het moment. "Het is niet de intentie van Robert, maar het ziet er wel heel ongelukkig uit", erkende ook Steijn over de rode kaart. "Ik ben blij met de VAR, ook op de momenten dat het niet in ons voordeel uitpakte. Eerder dit seizoen tegen Ajax waren we bijvoorbeeld twee keer erg ongelukkig."

En dus ging Steijn naar huis met een 2-4 overwinning. "Maar in de eerste helft was het helemaal niet goed, op een kleine fase na. We beginnen zó matig aan de wedstrijd, binnen een minuut geven we een kans weg en schieten we de bal bijna in het eigen doel. Het was tactisch niet zo spannend, maar het had vooral met instelling en duels willen winnen te maken", vond de coach, die wel besefte dat het niet tegenzat. "Wij zijn de gelukkigste en scoorden op de goede momenten. We hadden 'm namelijk ook kunnen verliezen."

Lees ook:

Manschot '100% overtuigd' van rode kaart voor Zwinkels

Zwinkels heeft begrip voor rode kaart

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen