Spoorboekje: knock-outfase van de Azië Cup en ErediVisie

21 januari 2019, 07:00   Bijgewerkt: 20 januari 2019, 23:50

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 21 januari.

Specials

ErediVisie

Voor het eerst sinds november 2016 lieten PSV, Ajax en Feyenoord zaterdag en zondag in dezelfde speelronde punten liggen. Zoals gebruikelijk blikt FCUpdate.nl daags na het Eredivisie-weekend terug op de negen gespeelde wedstrijden. Welke zaken vielen op? In onze wekelijkse rubriek ErediVisie passeren alle opvallende zaken weer de revue.

Wedstrijden

Japan - Saoedi-Arabië (12.00 uur)

Na de eerste duels in de knock-outfase van de Azië Cup is het tijd voor de meer relevante ploegen die in actie gaan komen. Ritsu Doan treft Saoedi-Arabië, dat tweede werd in de poule en dus is Japan favoriet. Ook in Groningen gaan ze het onderonsje ongetwijfeld volgen. Verder komen ook PSV'ers Trent Sainsbury en Aziz Behich in actie: zij spelen in de achtste finale tegen Oezbekistan.

Genoa - AC Milan (15.00 uur)

Zonder Gonzalo Higuaín moet AC Milan op bezoek bij Genoa. De club uit Milaan presteert niet groots, maar de laatste keer dat het team van Gennaro Gattuso een makkelijke en ruime zege boekte in de Serie A, is een flinke tijd geleden. Op 7 oktober was er de laatste zege met meer dan één goal verschil (3-1 op Chievo). Koploper Juventus komt ook in actie en treft datzelfde Chievo.

Bursaspor - Fenerbahçe (18.00 uur)

Voor de fans van Fenerbahçe wordt het nog een bijzonder lang seizoen. De Turkse club staat nog altijd slechts op de zeventiende plaats van de Turkse Süper Lig en moet punten gaan pakken. Als het verliest van Bursaspor dan is die ploeg voorlopig weer ver weg voor de nummer zeventien (!) van Turkije, maar bij een zege komen ze juist weer in de buurt bij die teams. Het ligt dicht bij elkaar, maar de ploeg moet niet te lang meer wachten.

Voetbal op tv

20.00 uur: Jong PSV - MVV, FOX Sports 1, live verslag van het duel in de Keuken Kampioen Divisie

20.30 uur: Juventus - Chievo, Ziggo Sport, live verslag van het duel in de Serie A

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, talkshow over het afgelopen voetbalweekend

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen