Atalanta lachend langs Frosinone dankzij vier (!) goals van Zapata

20 januari 2019, 14:31

Atalanta Bergamo heeft zondagmiddag zonder enige moeite afgerekend met laagvlieger Frosinone. Op bezoek bij de nummer voorlaatst van de Serie A greep de in bloedvorm verkerende Duván Zapata de absolute hoofdrol bij de ploeg met Hans Hateboer en Marten de Roon in de basis: de Colombiaan scoorde liefst viermaal en nam daarmee bijna heel de productie voor zijn rekening (0-5).

De aanvaller verkeert de laatste weken sowieso in grootse vorm: zijn treffer - die volgde na het vroege openingsdoelpunt van Gianluca Mancini - vlak voor rust op aangeven van Mario Pasalic betekende dat hij voor de zevende wedstrijd op rij doel trof namens Atalanta. Nooit eerder lukte een speler van Atalanta Bergamo dat in de Serie A, maar die goal was slechts het begin.

Alle drie de doelpunten na de pauze, en daarmee maakte hij ook een zuivere hattrick, kwamen namelijk op naam van de Colombiaan. Daarbij was Hateboer eenmaal de aangever: na ruim een uur kopte hij de bal in de zestien terug op Zapata, die onberispelijk raakschoot. In ieder officieel duel dat de spits in december 2018 of januari speelde, maakte hij een doelpunt. Tegen Juventus twee, Udinese drie en ditmaal dus zelfs vier. Daardoor komt de spits op gelijke hoogte met Cristiano Ronaldo (veertien treffers) op de topscorerslijst van Italië.

Door de zege stijgen De Roon, die twintig minuten voor tijd naar de kant werd gehaald, en consorten naar de zesde plaats met evenveel punten als AC Milan. Die ploeg heeft echter nog wel een wedstrijd tegoed.