Henk de Jong kritisch op eigen fans na uitjoelen Van Mieghem

20 januari 2019, 18:14

Henk de Jong is een blije trainer na de overtuigende 5-1 overwinning van De Graafschap op Fortuna Sittard, maar is voor de verandering wat minder blij met het publiek op De Vijverberg. Supporters van De Graafschap hadden het zondagmiddag voorzien op Daryl van Mieghem, die een kwartier voor tijd binnen de lijnen werd gebracht voor Furdjel Narsingh.

"Wat ik wel vervelend vond, is dat Daryl van Mieghem uitgejoeld werd toen hij naar binnen liep. Dat moeten we niet doen, het is onze eigen speler die ook Delano (Burgzorg, red.) gewoon helpt. Zonde. Het is nu één keer gebeurd, dat moeten we niet meer doen. Ik moet het zeggen; ik moet voor mijn spelers opkomen. Dit past niet bij ons", aldus de trainer via de officiële clubkanalen.

Met de overwinning is De Jong uiteraard tevreden. "Dit voelt lekker. Het is onze verdienste, want vanaf seconde één hebben we de tegenstander onder druk proberen te zetten, net als tegen Vitesse (2-2). We zaten Fortuna 'op de kloten' en hebben een aantal prachtige goals gemaakt. Van tevoren hebben we getraind op momenten waar kansen liggen. Over de zijkanten en daarna richting de goal. En dat resulteerde ook in een mooie 3-0 ruststand."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen