Messi als invaller goud waard voor winnend Barcelona

20 januari 2019, 22:41   Bijgewerkt: 20 januari 2019, 23:00

FC Barcelona heeft zondagavond met de nodige moeite de zevende competitiezege op rij geboekt. De Catalanen hadden het niet makkelijk met Leganés, dat met 3-1 werd verslagen. Door de inbreng van Lionel Messi - hij speelde alleen de laatste vijfentwintig minuten - werd de laagvlieger in de slotfase opzij gezet.

Trainer Ernesto Valverde greep het duel met Leganés aan om Messi en Ivan Rakitic rust te geven. Hun inbreng werd gemist, want na een uur stond een 1-1 stand op het scorebord. In de eerste helft was Barça door een doelpunt van Ousmane Dembélé op voorsprong gekomen. Een kwartier na rust zorgde Martin Braithwaite ervoor dat het gelijk werd.

Dat was voor Valverde aanleiding om Messi en Rakitic alsnog in te brengen. Eerstgenoemde had slechts een paar minuten nodig om belangrijk te zijn. Op zijn aangeven scoorde Suárez de 2-1, waarna Messi in extremis voor het slotakkoord zorgde. Door de zege verstevigt Barcelona de koppositie en houdt het de voorsprong van vijf punten op nummer twee Atlético Madrid vast.