Gisteren gemist: Lyon wint derby, Gözübüyük houdt voet bij stuk

21 januari 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 20 januari.

Memphis en Tete pakken in extremis zege in derby

De Derby du Rhône tussen Saint-Étienne en Olympique Lyon heeft zondagavond in extremis een winnaar gekregen. Door een doelpunt van Moussa Dembélé won het Lyon van Kenny Tete en Memphis Depay in het hol van de leeuw met 1-2. Het is voor Les Gones de eerste competitiezege van het nieuwe jaar.

Gözübüyük blijft bij beslissing: "Te licht voor een penalty"

Serdar Gözübüyük eiste zondag in de Johan Cruijff ArenA ongewild een hoofdrol op. De scheidsrechter besloot sc Heerenveen tien minuten voor tijd geen strafschop te geven nadat Ajax-doelman Kostas Lamprou een ogenschijnlijke overtreding maakte op Sam Lammers. Ook na de wedstrijd blijft de arbiter bij zijn beslissing.

Messi als invaller goud waard voor winnend Barcelona

FC Barcelona heeft zondagavond met de nodige moeite de zevende competitiezege op rij geboekt. De Catalanen hadden het niet makkelijk met Leganés, dat met 3-1 werd verslagen. Door de inbreng van Lionel Messi - hij speelde alleen de laatste vijfentwintig minuten - werd de laagvlieger in de slotfase opzij gezet.

Rutten lijdt kleine nederlaag bij debuut als trainer van Anderlecht

Fred Rutten is bij zijn officiële debuut als trainer van RSC Anderlecht onderuitgegaan. De Belgische equipe van de Nederlandse trainer verloor op bezoek bij concurrent AA Gent met 1-0. Alexander Sørloth (ex-FC Groningen) maakte de enige treffer van de wedstrijd.

Milik helpt Napoli met prachtige vrije trap aan zege op Lazio

Napoli heeft zondagmiddag de Serie A hervat met een nipte zege op Lazio Roma. De nummer twee van de Italiaanse competitie won dankzij doelpunten van José Callejón en Arek Milik met 2-1 van de subtopper. Door de zege nadert Napoli koploper Juventus tot zes punten. De Oude Dame komt maandag nog in actie.