Bosz ondanks valse start vol lof over spelers én club Bayer

21 januari 2019, 08:20

Peter Bosz heeft de volledige overtuiging dat hij met Bayer Leverkusen op een zeer aanvallende manier de absolute top kan gaan bestormen in Duitsland. Niet alleen heeft hij naar eigen zeggen met talenten als Kai Havertz en Julian Brandt 'absolute top' in huis en zijn de faciliteiten geweldig, ook voelt hij dat de selectie open staat voor zijn speelwijze. "In het proces was het natuurlijk gemakkelijker geweest als je deze wedstrijd gewonnen had en direct veel gescoord had", maakt hij nog wel een kleine kanttekening.

Tegenover De Telegraaf gaat Bosz in op zijn valse start, waarin met 1-0 werd verloren van streekgenoot Borussia Mönchengladbach. De coach is vol lof over zijn selectie. "Je zult hier geen verhalen horen van 'het kan niet'. Dat gaat niet gebeuren", zegt hij over zijn speelwijze. "Ze willen heel graag en zijn heel leergierig. De meeste spelers hebben bovendien een vergelijkbare voetbalfilosofie meegemaakt bij Roger Schmidt. Dat scheelt. Mijn ervaring in al die jaren bij alle clubs is dat je keeper en de twee centrale verdedigers altijd de mensen zijn die tegengas geven. Die zijn vaak het meest angstig. Dat probleem hebben we hier niet, want de meeste van die jongens hebben zo'n systeem al gespeeld."

Wel vinden de spelers de trainingen uiterst zwaar. "Dat is wel grappig, want wij hebben in Nederland juist de naam dat we niet hard trainen. Dat de jongens het als zwaar ervaren, komt door de andere speelwijze met de korte sprints naar voren en de vijfsecondenregel met het gelijk weer druk zetten. Dat vergt een andere vorm van conditie", weet Bosz, die merkt dat Bayer Leverkusen de allerbeste faciliteiten ter wereld heeft.

"Ik denk dat dat te maken heeft met het Bayer-concern dat hier achter zit. Dat is een medisch bedrijf en zij hebben gewoon gezegd: 'Wij moeten de beste sportmedische voorwaarden scheppen die er zijn. Er mag geen club in de wereld zijn, die betere faciliteiten heeft dan wij.' Wat ze hier allemaal hebben, is echt bizar", aldus Bosz.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen