Rutten na verlies bij debuut: "Play-Off I is niet vanzelfsprekend"

21 januari 2019, 08:36

Fred Rutten debuteerde zondag met een nederlaag bij Anderlecht en dat verlies tegen AA Gent deed pijn bij de oefenmeester. Daarom zal de ploeg nog flink aan de bak moeten om bij het bovenste deel van de Belgische competitie te eindigen. "Play-off I halen zal niet zo vanzelfsprekend zijn, maar dat wist ik al. We moeten heel hard werken."

Dat vertelde de coach na het duel, geciteerd door Sporza. De beste zes ploegen spelen nogmaals tegen elkaar in de kampioenspoule, waarbij de punten gehalveerd worden: dan liggen er zeker kansen voor de paarswitten, maar dan moet die ronde wel gehaald worden. "Het medicijn daarvoor is resultaat halen. En ik geloof ook wel dat die fouten die we nu maken, er nog uit kunnen", zag Rutten na zijn ebuut.

"In de eerste helft stond het wel goed en was de partij in balans. Maar na de gedwongen wissel van Pieter Gerkens raakten we de grip op de wedstrijd een beetje kwijt. Dan zie je dat we tekort komen. Zeker na de rode kaart was de wedstrijd gelopen. Ik neem Francis Amuzu niets kwalijk, maar hij zal toch moeten leren dat dit soort acties zijn ploeg in de problemen kan brengen", aldus de Nederlandse oefenmeester.

Transferperiode

Wellicht dat er nog enkele transfers komen om de doelstelling met Anderlecht te behalen. "Het is wel een feit dat er in de eerste helft een redelijk sterk Anderlecht stond en dat het na de wissels duidelijk minder was. Ik denk nogal zwart-wit en nu is het zwart, dus dan zeg ik dat er op vlak van transfers op meerdere posities nog wel wat wenselijk is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen