Petkovic stopt na WK als bondscoach Servië

17 juni 2006, 15:35

Ilija Petkovic zal komende woensdag voor het laatst als bondscoach op de bank zitten bij Servië-Montenegro. De oefenmeester heeft zijn conclusies getrokken na de vernietigende nederlaag van zijn ploeg tegen Argentinië (6-0). Eerder was het land ook al verslagen door Nederland. 

"Ik neem de verantwoordelijkheid op me", zei Petkovic. "Ik geef niemand de schuld", vervolgde de trainer. "Alleen mezelf. Bij het volgende toernooi waaraan ons land deelneemt ben ik de grootste fan. Maar niet meer dan dat. Tegen Argentinië hebben we de grootste blamage in de geschiedenis van ons voetbal meegemaakt. Voor mij houdt het daarom na de wedstrijd tegen Ivoorkust op." 

Petkovic lag al lange tijd onder vuur in Servië-Montenegro. Het feit dat hij zijn zoon Dusan selecteerde voor het WK, zorgde voor een golf van kritiek. Dusan Petkovic nam zijn vader vervolgens in bescherming door niet mee te reizen naar Duitsland. Hierdoor bestond de selectie van Servië-Montenegro tijdens het WK echter niet uit 23, maar uit 22 spelers.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen