Bolt zet zijn voetbaldroom opzij en wil niet langer prof worden

22 januari 2019, 18:03

Usain Bolt heeft zijn voetbaldroom opzij gezet. De 32-jarige Jamaicaan wil niet langer prof worden. Het voormalige sprintkanon voegde zich afgelopen jaar bij Central Coast Mariners, maar tekende hij nooit een contract. Dat Australische avontuur kreeg nooit een concreet vervolg en heeft hij nu definitief een streep onder zijn voetbalperiode gezet.

Bolt trainde ook al eens kort mee met Manchester United, Borussia Dortmund en het Noorse Strömsgodset. Het draaide destijds niet om een contract, Central Coast Mariners gaf hem die kans wel. De achtvoudig Olympisch kampioen deed mee in oefenwedstrijden, maar hij werd het niet eens over een verbintenis. Zijn salariseisen zouden te gortig zijn geweest voor de Aussies. Bolt ging ook niet in op de avances van het Maltese Valetta.

"Het was een leuke ervaring", citeert ESPN de 32-jarige Bolt. "Ik heb hier echt van genoten, dit was heel anders dan atletiek. Ik vond het leuk zolang het duurde. Misschien is het niet zo aangepakt zoals het moest. Soms leer je wat in het leven. Ik doe nu hele andere dingen. Het sportleven is voorbij. Ik probeer nu zakenman te worden."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen