Paris Saint-Germain moet boeten voor racisme in jeugdscouting

23 januari 2019, 09:35

Paris Saint-Germain heeft een boete van 100.000 euro gekregen van de Franse profliga LFP. De Franse topclub zou bij het scouten van talenten een onderscheid hebben gemaakt in de afkomst van de voetballers om, naar verluidt, zo een limiet te stellen aan de instroom van donkere voetballertjes. Daarvoor is PSG beboet en het systeem is inmiddels ook niet meer in werking.

?De gescoutte talenten mogen niet meer worden gevraagd naar hun etnische afkomst. Algemeen manager Jean Claude Blanc heeft aangegeven dat hij niets wist van deze manier van scout en wordt dan ook niet gestraft als individu. Scouts van de Parijzenaars zouden spelers onder brengen in de rubrieken Frans, Antilliaans, Zwart-Arikaans en Noord-Afrikaans.

Dat is bij wet verboden in Frankrijk. Het is het niet toegestaan om etnische gegevens van personen te verzamelen. Hoewel de club deze boete heeft gekregen, heeft PSG - ook na intern onderzoek - zelf altijd ontkend dat het iets af wist van het racisme. Volgens de Franse miljoenenclub was het een initiatief van de scouts en niet van de club.

Lees ook: Franse OM gaat racisme bij PSG-jeugd onderzoeken

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen