Olde Riekerink: "Resultaat belangrijker dan uitvoering tegen Ajax"

23 januari 2019, 13:25

SC Heerenveen-trainer Jan Olde Riekerink vindt donderdag de uitvoering minder belangrijk dan het resultaat tegen Ajax. Hoe de Friezen ook overeind blijven maakt niet uit, de coach wil met zijn formatie de volgende ronde halen. "In de beker gaat het om winnen of verliezen, er moet een winnaar komen. In een competitieduel gaat het om serie van wedstrijden waarin ook het proces waar we mee bezig zijn belangrijk is."

Daarmee duidt de coach op de clubsite het verschil tussen beide duels. Afgelopen weekend werd er nog een knap gelijkspel (4-4) behaald en ook donderdagavond houdt Riekerink hoop op een goed resultaat. "Wij kunnen ons goed focussen en willen door in de beker. De halve finale ligt binnen handbereik. Daar gaan we voor, als je zover komt wil je ook winnen."

Dat het met Ajax een van de grote favorieten voor de eindstrijd treft, maakt de coach weinig uit. Wel beseft hij dat het verdedigend beter moet dan afgelopen weekend. "We krijgen significant veel goals tegen, dat moet uit ons spel", beseft de coach, die desondanks wel vasthoudt aan de speelwijze. "We zijn beter in de omschakeling. Tegen Ajax is dat geen probleem, maar mindere tegenstanders moeten we onze wil op kunnen leggen."

{image[331822][right-half][]}Schaars

Yuki Kobayashi en Ben Rienstra zijn er in de ArenA in elk geval niet bij (geschorst), terwijl ook Dave Bulthuis nog altijd een twijfelgeval is. Of Stijn Schaars begint, is het afwachten. "Hij is fit en het gaat er nu om hoe zijn lichaam op de belasting reageert. Bovendien hebben we zondag tegen AZ)weer een wedstrijd. Het kan zijn dat we een keuze moeten maken, donderdag wel en zondag niet, of juist andersom."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen