Keizer wint na penalty's: "Spelers zijn moe en scoren vaak niet"

24 januari 2019, 09:17   Bijgewerkt: 24 januari 2019, 09:25

Marcel Keizer en Bas Dost hebben zich woensdagavond na strafschoppen geplaatst voor de finale van de Taca da Liga ten koste van SC Braga, maar erg overtuigend was het niet. De aanvaller was een van de missers namens de ploeg van Keizer en moest bovendien genoegen nemen met een invalbeurt. De Nederlandse coach wilde rouleren en vond dat Dost's concurrent Luiz Phellype het prima deed.

"We hebben een hoop wedstrijden en soms moet je wat schuiven in je elftal", vertelde Keizer over het feit dat Dost op de bank begon. Volgens de trainer is dat in het drukke schema van Sporting Portugal af en toe nodig. "En dat zou in de toekomst dus ook vaker kunnen gebeuren."

Dost maakte in 2019 nog geen doelpunt en was ook in de penaltyreeks vanaf elf meter niet trefzeker. Gelukkig waren bij de thuisploeg Ricardo Horta, Paulinho, Murilo en ook Ricardo niet doeltreffend, waardoor Dost's zeldzame misser niet fataal werd. "Strafschoppen zijn altijd moeilijk en spannend. Spelers zijn moe en scoren vaak niet", wist Keizer, die vond dat zijn elftal niet goed speelde.

"Maar soms zijn er momenten waarop je worstelt en dan kun je alleen maar vechten voor de zege. We hebben alles gegeven en ik ben blij dat we in de finale staan." Mathieu viel halverwege het duel nog uit bij Sporting Portugal. Keizer: "Maar ik denk niet dat het iets ernstigs is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen