Spoorboekje: NAC ontvangt ADO, kraker in FA Cup en Strootman

25 januari 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 25 januari.

Nieuws

Transfers Eredivisie

Als het geruchtencircuit klopt, dan presenteert Willem II de opvolger van Fran Sol. Alexander Isak, hij was ooit negen miljoen euro waard, wordt voor de rest van dit seizoen gehuurd van Borussia Dortmund. Ook in Heerenveen worden er op korte termijn transfers afgerond: Dave Bulthuis én Arber Zeneli vertrekken vermoedelijk nog. Volgt vandaag de bevestiging van deze transfers? 

Wedstrijden

NAC Breda - ADO Den Haag (20.00)

Zowel NAC Breda als ADO Den Haag kende een valse start in 2019. NAC had meer verwacht van de derby tegen Willem II, maar verloor kansloos met 2-0. ADO gaf in eigen huis tegen VVV-Venlo (2-4) de punten uit handen nadat doelman Robert Zwinkels een rode kaart kreeg. Dat moet in het tweede wedstrijd van het nieuwe jaar anders, vinden ze in Breda en Den Haag. NAC kan uit de gevarenzone stappen, ADO mikt op een sprongetje naar het linkerrijtje.

FC Eindhoven - FC Den Bosch

FC Den Bosch gaat als koploper de derby in met FC Eindhoven. Hoewel de ploeg van Wil Boessen in uitstekende vorm verkeert, zal het veertig kilometer van het eigen stadion geen makkelijke avond verwachten. FC Eindhoven won in 2019 namelijk al haar wedstrijden en staat na één duel in de derde periode net als Den Bosch bovenaan. Wie gaat de derby winnen? 

Olympique Marseille - OSC Lille (20.45 uur)

Zonder Mario Balotelli in de selectie, maar met Kevin Strootman kan de Franse subtopper proberen om de overwinning op Caen (0-1) een goed vervolg te geven. Daarna krijgt de ploeg dus ook de beschikking over Super Mario, een goede zaak vindt Strootman. "Hij is erg sterk en ik hoop dat hij ons team zal helpen." Tegen Lyon moeten ze het echter nog even zelf doen.

Voetbal op tv

20.00 uur: Schakelkanaal Eerste Divisie, FOX, schakelkanaal langs alle duels in de Eerste Divisie

20.00 uur: NAC Breda - ADO Den Haag, FOX Sports 1, live duel in de Eredivisie

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, talkshow over het aanstaande voetbalweekend

20.30 uur: Hertha BSC - Schalke 04, FOX Sports 4, live duel in de Bundesliga

20.55 uur: Arsenal - Manchester United, BBC One, live duel van de FA-Cup

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen