Politie geeft op en beëindigt zoektocht naar vermiste Sala

24 januari 2019, 16:43

De zoektocht naar het vliegtuig met daarin Emiliano Sala is beëindigd. Dat meldt de politie van kanaaleiland Guernsey. De kans op overlevenden is vrijwel nul. Het vliegtuig verloor maandag het contact en sindsdien ontbreekt ieder spoor van Sala en piloot David Ibbotson.

Het gebied waar het toestel van de radar verdween is de afgelopen uitgekamd door meerdere vliegtuigen en reddingsboten. Dit leverde allemaal niets op. Familieleden zijn door de politie op de hoogte gebracht van het stoppen van de zoekacties. Wel zijn schepen en vliegtuigen in het gebied gevraagd uit te blijven kijken naar sporen van het vermiste vliegtuig.

Het vermoeden bestaat dat het vliegtuig in zijn geheel in het water terecht is gekomen. Volgens luchtvaartexperts zou de crash zijn veroorzaakt door ijsvorming op de vleugels en liep de motor vast. Woensdag werd een geluidsfragment openbaar waarin Sala een vriend liet weten dat het toestel aan alle kanten rammelde. De Argentijn had net een miljoenentransfer van FC Nantes naar Cardiff City afgerond.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen