Fortuna Sittard doet zaken met Udinese en huurt Kroaat

24 januari 2019, 17:09

Een nieuwe speler voor Fortuna Sittard: Andrija Balic (21) wordt gehuurd van Udinese. De talentvolle Kroatische middenvelder (op archiefbeeld in duel met Paulo Dybala) maakt het seizoen af in de Eredivisie. "Dit zijn de buitenkansjes waarnaar je als club op zoek bent", aldus technisch manager Sjoerd Ars.

"Als die voorbij komen, dan moet je ze grijpen. Andrija is zo'n speler", vervolgt Ars op het clubkanaal van Fortuna. "Hij is één van de grotere talenten in Kroatië en kan op meerdere plekken op het middenveld uit de voeten. Andrija kan voor ons absoluut van meerwaarde zijn."

Balic verheugt zich op het komende half jaar. "Na mijn blessure was ik bij Udinese onder de nieuwe trainer niet meer de eerste keuze", vertelt de aanwinst. "In Italië gaat het voornamelijk om verdedigen. De aanvallende speelstijl van Fortuna ligt mij als speler veel beter. Ik heb ze gisteren nog zien spelen tegen Feyenoord en ik was wederom aangenaam verrast door de speelstijl."

De jeugdinternational van Kroatië speelde de eerste seizoenshelft voor Leixoes, dat speelt op het tweede niveau van Portugal. In zijn vaderland zat Balic in de jeugdopleiding van Dugopolje en Hajduk Split, waar hij in 2014 zijn debuut als profvoetballer maakte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen