Bij Premier League-duels komt wél een minuut stilte voor Sala

24 januari 2019, 21:16

Tijdens alle duels in de Premier League wordt volgende week een minuut stilte te gehouden voor Emiliano Sala. Bij alle tien de wedstrijden die op de rol staan bij het midweekse programma, wordt vooraf een moment van stilte gehouden. Dat is anders dan bij het aanstaande bekerduel van FC Nantes, waar juist géén minuut stilte wordt gehouden.

?De spelers hebben dat, op verzoek van de familie, namelijk geweigerd. Zolang het lichaam van de aanvaller niet gevonden is, houdt de familie - en met hen de selectie van FC Nantes - namelijk hoop op een goede afloop. In de Premier League komt er dus wél een dergelijk moment.

'Verder zoeken'

Verder heeft de familie gereageerd op het nieuws dat de zoektocht naar Sala gestaakt wordt. Vader Horacio Sala en zijn zus Romina Sala hebben een oproep gedaan aan de politie om tóch door te zoeken. "Hij kan toch niet zomaar weg zijn?", vraagt Sala's vader zich hardop af. Ook FC Nantes heeft in een officieel statement laten weten dat ze hopen dat er nog wordt doorgezocht naar de spits.

Veel hoop voor Sala en piloot David Ibbotson lijkt er echter niet meer. Het gebied waar het toestel van de radar verdween is de afgelopen dagen uitgekamd door meerdere vliegtuigen en reddingsboten. Dit leverde allemaal niets op. Het vermoeden bestaat dat het vliegtuig in zijn geheel in het water terecht is gekomen. Piloot Ibbotson liet op Facebook weten dat ook zijn vlucht naar Frankrijk niet goed verliep: het landingssysteem ILS werkte niet naar behoren.

Volgens luchtvaartexperts zou de crash overigens zijn veroorzaakt door ijsvorming op de vleugels en liep de motor vast. Woensdag werd een geluidsfragment openbaar waarin Sala een vriend liet weten dat het toestel aan alle kanten rammelde. De Argentijn had net een miljoenentransfer van FC Nantes naar Cardiff City afgerond.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen