Pochettino duidelijk: "In Europa is niemand blij met de VAR"

24 januari 2019, 21:41

Als het aan Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino ligt, komt er voorlopig nog géén VAR in de Premier League. Volgens de coach zijn ze in de landen om Engeland heen allesbehalve tevreden over het gebruik van de videoscheidsrechter. "Kijk eens naar de andere landen in Europa: daar is niemand blij met de VAR. Ik herhaal, niemand!"

Dat waren de duidelijke woorden van de coach in de Engelse media over de VAR, die 'in principe' vanaf volgend seizoen ook actief wordt in de Premier League. In de League Cup wordt het momenteel al gebruikt, maar in de competitie nog niet. "Het lijkt mij beter om de introductie met een jaar uit te stellen. Op dit moment hebben we namelijk niet alle benodigde informatie tot onze beschikking", legt Pochettino zijn stevige stelling uit.

"Soms moet je wel vijf minuten wachten voor de VAR en scheidsrechter hun beslissing hebben gemaakt. Dan weet ik niet hoe de mensen op de tribunes zich gaan gedragen", aldus de coach, die in het heenduel met Chelsea nog voordeel had bij een beslissing van de VAR. "Doellijntechnologie is goed, maar de VAR gaat over perceptie. Emotie en spanning komen erbij kijken. In een video kun je opzet en de exacte situatie van spelers niet goed waarnemen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen