Kunstgrasveld Cambuur is volgens trainer Hake niet goed genoeg

24 januari 2019, 22:03

Opvallend nieuws uit Leeuwarden: hoewel SC Cambuur op kunstgras speelt, staat het treffen van vrijdagavond met Go Ahead Eagles in de Eerste Divisie mogelijk op de tocht. Trainer René Hake vindt het verouderde kunstgrasveld eigenlijk te gevaarlijk. Er zijn diverse hoogteverschillen wat het volgens de coach gevaarlijk maakt om te spelen met het winterse weer.

Het veld is heel hard geworden door de omstandigheden en is in de loop der jaren in hoogte verschillend geraakt. Op de plekken waar in het verleden veel is getraind door de Leeuwarders, bijvoorbeeld bij de hoofdtribune, is de grond een beetje verzakt. "Het kan per meter verschillen, dat voel je als je op het veld loopt. Rond het zestienmetergebied is het ook niet goed", vertelt Hake tegenover de Leeuwarder Courant.

En zeker als er sneeuw ligt, wordt het gevaarlijk. "We moeten omgaan met verschillende soorten veld. Het is op sommige stukken wel oké en elders is het harder en onvoorspelbaarder", aldus de coach, die zich afvraagt of het duel wel door moet gaan. "Ik vind het onverantwoord, maar dat is mijn mening."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen