Memphis- en Tete-loos Lyon simpel langs Amiens in de beker

24 januari 2019, 23:09

Olympique Lyon heeft donderdag een simpele bekeravond gehad tegen Amiens. Zonder Nederlandse inbreng rekende de Franse topploeg af met de laagvlieger van de Ligue 1, dankzij doelpunten van Moussa Dembélé en Léo Dubois was het duel voor rust al beslist (0-2).

Beide doelpunten vielen namelijk in de eerste helft, toch ging coach Bruno Génésio, die Memphis Depay op de bank hield en Kenny Tete niet bij de selectie had genomen voor het bekerduel in de Coupe de France, niet met een lekker gevoel de pauze in. Vlak voor het rustsignaal pakte Fernando Marçal een directe rode kaart.

Zonder hem trokken de bezoekers de voorsprong echter simpel over de streep, waardoor het zich als voorlaatste ploeg voor de achtste finales plaatste. FC Nantes, dat het duel met Entente SSG uitgesteld zag worden vanwege de trieste situatie rondom Emiliano Sala, speelt zaterdag het laatste duel van de ronde. Komende zondag staat hetzelfde duel op de rol: dan voor de Ligue 1.