Gisteren gemist: winst Ajax, ontslag Henry, Van Bronckhorst stopt

25 januari 2019, 00:30   Bijgewerkt: 24 januari 2019, 23:58

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 24 januari.

Ajax wint in beker wél van Heerenveen en is simpel halve finalist

Ajax is donderdag gelukt wat zondag in de Eredivisie niet lukte: winnen van sc Heerenveen. Ajax leek vastbesloten zich niet voor de tweede keer te stoten aan dezelfde steen en maakte in de eerste helft al korte metten met de Friezen: 3-0. Na de pauze schakelden de Amsterdammers een tandje terug, maar kwam ondanks een late treffer van Pelle van Amersfoort niet in de problemen

Tottenham na penalty's uit League Cup, goede uitgangspositie Real Madrid

Tottenham Hotspur heeft de goede uitgangspositie in de League Cup donderdagavond niet omgezet in een finale-plaats. De ploeg van Mauricio Pochettino verdedigde op bezoek bij Chelsea een 1-0 voorsprong, maar kon die uiteindelijk na strafschoppen niet verzilveren in een finale-ticket. In Spanje greep Real Madrid een [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/344947/real-madrid-dankt-goede-uitgangspositie-aan-scorende-ramos/,_blank,goede uitgangspositie] tegen Girona, terwijl een Memphis- en Tete-loos Lyon ook [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/344946/memphis-en-tete-loos-lyon-simpel-langs-amien-in-de-beker/,_blank,doorging] in de beker. 

AS Monaco zet Henry na 104 dagen alweer op non-actief

AS Monaco heeft per direct gebroken met hoofdtrainer Thierry Henry. De Franse topclub bivakkeert in uiterste nood en de geruchten dat de Franse coach zou worden ontslagen, deden al dagenlang de ronde. Inmiddels heeft de club het nieuws bevestigd en naar buiten gebracht in aanloop naar het cruciale duel met concurrent Dijon. Het management van de club had vermoedelijk geen vertrouwen meer in de coach.

Van Geel niet verrast door keuze Van Bronckhorst: "Twijfels al voor kerst"

Martin van Geel was niet verrast toen Giovanni van Bronckhorst deze week zijn besluit om te [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/344916/breaking-van-bronkchorst-na-dit-seizoen-weg-bij-feyenoord/,_blank,stoppen] communiceerde. De technisch directeur kende de twijfels bij de oefenmeester over de toekomst. "Voor kerstmis hebben we al met elkaar gezeten om eens goed na te denken van hoe nu verder. Toen heeft hij zijn twijfels al aan mij kenbaar gemaakt. Na de winterstop vertelde hij dit nog een keer, waarna hij afgelopen maandag binnen kwam met de mededeling dat hij na dit seizoen stopt."

Ajax gaat 'echt niks halen nu', met uitzondering van reservekeeper

Ajax gaat zich de komende week zo goed als zeker niet meer roeren op de transfermarkt. Behoudens een nieuwe reservekeeper is het zeer onwaarschijnlijk dat er nog wat bijkomt in Amsterdam. "Wij gaan echt niks halen nu", reageerde directeur spelerszaken Marc Overmars namelijk op de geruchten dat de Argentijn Cristian Pavón in de belangstelling zou staan van Ajax.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen