Tagliafico mist Klassieker, Ten Hag wil niets kwijt over back

25 januari 2019, 15:42   Bijgewerkt: 25 januari 2019, 21:04

Ajax moet het zondag in De Kuip stellen zonder Nicolás Tagliafico. De Argentijnse verdediger is nog altijd niet hersteld van zijn knieblessure en mist zodoende het treffen in De Kuip. Wie hem op de linksbackpositie vervangt, wilde Erik ten Hag vrijdag niet kwijt. De trainer van Ajax ging tijdens het wekelijkse persmoment ook in op het vertrek van Frenkie de Jong, de kritiek die Kostas Lamprou te verduren krijgt en de klasse van Robin van Persie.

Tagliafico ontbreekt zondag, maar Ten Hag kan verder beschikken over een fitte selectie. Afgelopen donderdag tegen sc Heerenveen vulde Daley Blind de linksbackpositie in, maar ook Daley Sinkgraven en Noussair Mazraoui komen in aanmerking om Tagliafico te vervangen. Mazraoui viel tegen Heerenveen uit, maar heeft niks ernstigs overgehouden aan het bekerduel. Hoe de Marokkaan zijn rol op het middenveld invulde, bekoorde Ten Hag. "Hij heeft daar een groot gedeelte van de jeugdopleiding gespeeld. Gisteren heeft hij bevestigd dat hij het ook op het niveau van het eerste elftal kan", aldus de trainer.

De Jong

Ten Hag zag De Jong deze week kiezen voor een toptransfer naar FC Barcelona. "Het is aan de ene kant geweldig dat hij naar één van de mooiste, misschien wel de mooiste club gaat. Hij past ook in hun filosofie. Maar het is ook dubbel: hij heeft nog geen vijftig wedstrijden op het hoogste niveau in Nederland gespeeld en vertrekt nu al. We hebben kort van hem kunnen genieten. Als trainer ben ik gelukkig dat ik nog een half jaar de beschikking over hem heb."

Lamprou

Naast De Jong was Lamprou deze week één van de meest besproken Ajacieden. De reservedoelman stond onder de lat tegen sc Heerenveen (4-4) en maakte geen goede indruk. Ten Hag vindt dat hij niet heeft bijgedragen aan de negatieve sfeer rond de Griek. "Ik was niet tevreden over het collectief, dat heeft gefaald. Daar sta ik nog steeds achter. Wij hadden beter moeten spelen afgelopen zondag. Lamprou krijgt zeker nog het vertrouwen. Dat is niet veranderd."

Van Persie

Collega-trainer Giovanni van Bronckhorst kondigde vrijdag aan dat Robin van Persie De Klassieker sowieso zal spelen. "Hij is een speler met veel gogme, een sieraad voor het Nederlandse voetbal. Een speler van wie het publiek kan spelen. Voor tegenstanders is het niet fijn om tegen hem te spelen, hij is zó slim. Het is zeker een uitdaging voor ons om hem goed te bespelen. Dat zal ook een sleutel zijn voor aanstaande zondag."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen