AS Monaco haalt Jardim na paar maanden alweer terug

25 januari 2019, 21:38   Bijgewerkt: 25 januari 2019, 22:10

AS Monaco heeft manager Leonardo Jardim officieel teruggehaald als coach. De oefenmeester werd enkele maanden geleden aan de dijk gezet en vervangen door Thierry Henry, maar keert nu alweer terug bij de Franse club. De coach tekent een contract voor liefst 2,5 seizoen en geniet dus meteen weer het vertrouwen. "Het ontslag van Jardim was voorbarig." 

Daarmee is Jardim op zijn beurt dus weer de opvolger van Henry. Onder de leiding van de Fransman, die 104 dagen aan het roer stond, ging het niet bepaald beter. Onder Henry boekte de ploeg slechts vijf zeges, vier remises en werd er elf keer verloren door de Monegasken, die momenteel op de negentiende (!) plaats staan in de Ligue 1. Dat is een plek lager dan bij het ontslag van Jardim.

"Onze club maakt een moeilijke tijd door, maar ik neem de volledige verantwoordelijkheid. We zijn gedwongen hiertoe nadat we in de zomer veel belangrijke spelers hebben verkocht. Ondanks investeringen, stond er geen competitief team", schrijft Vadim Vasilyev, vice president van de club, die schuld bekent. 

"Ook het ontslag van Jardim was voorbarig. We beseffen dat het verhaal van hem bij AS Monaco nog niet geschreven was. Henry is een legende van het voetbal, maar de ongunstige omstandigheden en de moeilijkheden zorgden ervoor dat hij het niet op de rit kreeg", vervolgde Vasilyev zijn epiloog. Ondanks de komst van Cesc Fabregas, William Vainqueur, Naldo en Fodé Ballo-Touré in de winter gaat het nog niet bepaald beter met AS Monaco, dat ook in de beker verloor.

Jardim was in het verleden zeer succesvol bij AS Monaco: hij werd twee keer derde in de Ligue 1 en greep ook de titel in Frankrijk. Daarnaast haalde hij met zeer aanvallend voetbal de halve finale van de Champions League. Maar na een dramatische seizoenstart, zes punten uit negen duels, werd Jardim eerder dit seizoen ontslagen. Volgens AS Monaco was dat uiteindelijk toch te voorbarig. Vasilyev: "We hebben Jardim gevraagd om terug te keren, waar hij vier jaar uitstekend werk heeft verricht. We zijn er van overtuigd dat het niet te laat is om de situatie nog om te draaien. Samen met Leonardo kunnen we deze crisis overwinnen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen