Man United blijft winnen en schakelt Arsenal uit in FA Cup

25 januari 2019, 22:58   Bijgewerkt: 26 januari 2019, 10:24

Manchester United blijft ook in de FA Cup maar winnen onder interim-manager Ole Gunnar Solskjær. De ploeg van de Noorse coach rekende vrijdagavond avond met Arsenal en verzekerde zich voor een ticket van de zestiende finales: uitgerekend Alexis Sánchez brak de ban voor United, dat uiteindelijk met 1-3 won in Londen en zo voor de achtste maal won onder leiding van de acht duels met Solskjær langs de lijn. 

Na ruim een half uur spelen opende de voormalig speler van Arsenal, die onder José Mourinho volledig uit de gratie was geraakt, de score. Na een heerlijke steekpass van Romelu Lukaku kapte Sánchez keeper Petr Cech uit en schoot hoog de openingstreffer raak. Twee minuten later gaf de Belg wederom een assist: ditmaal was Jesse Lingard het eindstation na een lage voorzet.

Daarmee blijft Manchester United, dat de tien (!) minuten extra tijd uiteindelijk simpel overleefde, maar winnen onder leiding van Solskjær. In de FA Cup gaat het dus door naar de volgende ronde, in de Premier League stoomt het op omhoog en ook Paris Saint-Germain zal de ontwikkelingen in Manchester op de voet volgen voor de duels in de Champions League. De cijfers van de Noorse coach, acht zeges uit acht duels, 22 doelpunten voor en slechts vijf tegen, zijn krankzinnig goed. Ter vergelijking: Alex Ferguson had negentien duels nodig voor zijn eerste acht zeges als manager van The Red Devils. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen