Gisteren gemist: remise ADO, verlies FC Den Bosch, Jardim terug

26 januari 2019, 11:02

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 25 januari.

NAC helft erg goed en helft erg matig tegen ADO en pakt punt

NAC Breda heeft vrijdag tegen ADO Den Haag een punt gepakt in de strijd tegen degradatie. De Bredanaars speelden een dramatische eerste helft, maar ondergingen in de rust een gedaanteverwisseling. Onder aanvoering van invaller Gervane Kastaneer streed NAC voor elke meter en dwong het een gelijkspel af (1-1). NAC is na remise één punt uitgelopen op hekkensluiter De Graafschap en staat gelijk met Excelsior.

FC Den Bosch lijdt na vijftien duels weer nederlaag

Koploper FC Den Bosch weet weer wat verliezen is in de Eerste Divisie. Vijftien wedstrijden bleef de ploeg ongeslagen, maar FC Eindhoven maakte vrijdagavond aan die reeks een einde: 2-0. Sparta Rotterdam, de enige concurrent die vrijdagavond ook in actie kwam, profiteerde niet door een 1-1 gelijkspel tegen Telstar. Daardoor kan FC Twente zaterdagavond de koppositie overnemen.

AS Monaco haalt Jardim na paar maanden alweer terug

AS Monaco heeft manager Leonardo Jardim officieel teruggehaald als coach. De oefenmeester werd enkele maanden geleden aan de dijk gezet en vervangen door Thierry Henry, maar keert nu alweer terug bij de Franse club. De coach tekent een contract voor liefst 2,5 seizoen en geniet dus meteen weer het vertrouwen. "Het ontslag van Jardim was voorbarig."

Manchester United blijft winnen en schakelt Arsenal uit in FA Cup

Manchester United blijft ook in de FA Cup maar winnen onder interim-manager Ole Gunnar Solskjær. De ploeg van de Noorse coach rekende vrijdagavond avond met Arsenal en verzekerde zich voor een ticket van de zestiende finales: uitgerekend Alexis Sánchez brak de ban voor United, dat uiteindelijk met 1-3 won in Londen en zo voor de achtste maal won onder leiding van de acht duels met Solskjær langs de lijn. In Duitsland speelden Hertha BSC en Schalke 04 [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/345000/schalke-04-pakt-punt-tegen-rekik-s-hertha-bsc-mede-dankzij-uth/,_blank,gelijk], terwijl Olympique Marseille in een [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/345003/marseille-verlies-ondanks-goal-debutant-balotelli-in-ontsierd-duel/,_blank,gestaakt duel] verloor van OSC Lille. 

Van Geel kiest niet voor Kuijt en zoekt ervaren opvolger voor 'Gio'

Martin van Geel kiest voor de opvolging van Giovanni van Bronckhorst in elk geval niet voor Dirk Kuijt. Dat heeft de technisch directeur van Feyenoord bevestigd over de nieuwe trainer, die voor komend seizoen aangesteld moet worden in Rotterdam-Zuid. "Hij doet het goed met Onder 19, maar hij heeft zijn diploma's niet, dus dat is helemaal niet aan de orde."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen