De Jong: "Fans van Feyenoord bepalen niet wat er gebeurt"

26 januari 2019, 12:00   Bijgewerkt: 26 januari 2019, 13:01

Het is een bewogen week voor Frenkie de Jong. De middenvelder maakte aan alle onduidelijkheid een einde en tekende een contract bij FC Barcelona, waardoor de toekomst van de middenvelder van Ajax eindelijk duidelijk is. Daar komt bij dat hij zondag zijn eerste Klassieker in De Kuip gaat spelen. Hij kijkt uit naar de wedstrijd tegen Feyenoord.

De Jong maakt zich op voor zijn eerste Klassieker in de Kuip waarin hij basisspeler is. "Ik houd wel van rivaliteit in de sport. Tot op een bepaalde hoogte natuurlijk. Ik zit daar niet mee en zal er ook niet van wakker liggen. Fanatisme hoort bij dit soort topwedstrijden. Het gaat er uiteindelijk om wat er op het veld gebeurt. Dat gaan de supporters van Feyenoord niet bepalen", zegt De Jong in het Algemeen Dagblad. "Het is een mooi stadion om te spelen. Ongeslagen blijven daar? Winnen.''

Ajax verspeelde vorige week dure punten tegen sc Heerenveen. Een zege op Feyenoord zou dan ook goed uitkomen, weet De Jong. "Het was lekkerder geweest als we daar als koploper naartoe waren gegaan. Er staat altijd al veel druk op de Klassieker, maar dit is nu alleen nog maar meer."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen