Benschop tevreden: "Heb gewoon een hartstikke goed gevoel"

26 januari 2019, 12:28

De Graafschap was lang aan het zoeken naar een nieuwe spits en heeft die deze week gevonden. Charlison Benschop komt op huurbasis over van FC Ingolstadt 04 en staat te popelen om zijn entree te maken. Zaterdag tegen Excelsior zal hij echter nog bankzitter zijn.

De 29-jarige spits speelde eerder bij RKC Waalwijk en AZ, maar speelde daarna lang in het buitenland. Bij Ingolstadt heeft hij nog een contract tot 2020 "De tijd is omgevlogen", vertelt hij aan Omroep Gelderland. "Ik heb zesenhalf jaar in Duitsland gespeeld. Ik ben benieuwd hoe het weer zal aanvoelen, terug in de Eredivisie. Ik heb er in elk geval heel veel zin in."

Benschop heeft veel zin in zijn periode in Doetinchem. "Na het gesprek met Henk de Jong en Peter Hofstede wist ik dat ik dit wilde doen. Het gaf mij een kick. Je denkt bij De Graafschap toch aan de hele atmosfeer tijdens thuiswedstrijden. En ook de fans die allemaal meegaan naar uitduels. Ik heb gewoon een hartstikke goed gevoel en uiteindelijk is het snel gegaan na dat gesprek", vertelt de aanvaller.

De Jong heeft al laten weten dat Benschop vanavond op de bank zal starten. "Ik ben fit, maar heb vorige week een schop gekregen op de training. Dat is geen probleem hoor. Wel is het zo dat ik wat wedstrijdritme kan gebruiken. Het is logisch dat hij het laat staan. Zou ik ook doen. Ik heb gisteren ook nog de hele dag in de auto gezeten. Dat is voor de benen ook niet bevorderlijk."

De Graafschap won vorige week met 5-1 van Fortuna Sittard.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen