Pierie blij met rentree in centrum: "Hoop dat ik blijf staan"

26 januari 2019, 14:32

Met Dave Bulthuis in de basis speelde sc Heerenveen meestal met Kik Pierie als linksachter. Nu de verdediger is vertrokken, keert Pierie weer terug in het centrum bij de Friezen. Daar is hij blij mee.

De achttienjarige verdediger stond in het 'tweeluik' met Ajax in het centrum en weet dat hij daar nu een vaste waarde is. "Centraal achterin is denk ik mijn beste positie. Ik kan ook linksback spelen, maar ik denk dat centraal achterin mijn beste positie is. Ik denk dat het team nu ook goed staat. We komen beter aan voetballen toe. Ik hoop dat ik hier voorlopig nog wel even mag blijven staan", zegt hij tegen Omrop Fryslan.

Terwijl Heerenveen thuis vaak op de aanval speelt, gokte het tegen Ajax op de omschakeling. Het is een strijdwijze die Heerenveen vaker hanteert in lastige uitduels. "Je weet tegen Ajax dat zij het initiatief hebben en veel de bal gaan hebben", zegt Pierie. "Je weet tegen AZ dat je misschien zelf meer de bal gaat hebben. Dat vergt misschien een andere voorbereiding. Ik denk dat we in de discipline hetzelfde moeten doen. We zijn heel goed in de omschakeling, maar we moeten niet vergeten te voetballen. Daar zijn we ook heel goed in."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen