Bosz ziet frivool Leverkusen eerste punten pakken

26 januari 2019, 17:41   Bijgewerkt: 26 januari 2019, 23:00

Peter Bosz heeft zijn eerste punten als coach van Bayer Leverkusen binnen. Met de oefenmeester langs de lijn werd VfL Wolfsburg, dat Wout Weghorst in de spits had geposteerd, in een levendig duel met 0-3 verslagen. Op de andere velden maakte een heerlijk voetballende koploper Borussia Dortmund geen fout in het thuisduel tegen Hannover 96.

VfL Wolfsburg – Bayer Leverkusen: 0-3.

Na de onterechte nederlaag bij zijn debuut tegen Borussia Mönchengladbach, wist Bosz dat er gewonnen moest worden op bezoek bij de nummer zes van de Bundesliga. Het Nederlands getinte duel, met naast de trainer ook Wolfsburg-spits Wout Weghorst als belangrijke pion, werd een uiterst vermakelijke pot voetbal. Bayer trok uiteindelijk aan het langste eind dankzij een penalty van Kai Havertz en een treffer van spits Kevin Volland. Wolfsburg kwam eigenlijk niet vaak in het stuk voor en zeker toen een goal werd afgekeurd door de VAR, was het verzet van de thuisploeg verbroken. Julian Brandt maakte in de 88e minuut zelfs de 0-3. Bosz en co verkleinen het gat met de ploeg van Weghorst tot slechts één puntje.

Borussia Dortmund – Hannover 96: 5-1.

Koploper Borussia Dortmund kende een gemakkelijke middag in eigen huis. Hannover 96 was geen partij tegen de lijstaanvoerder, die ook op het scorebord duidelijk een maatje te groot bleek. Achraf Hakimi maakte na een kwart wedstrijd het openingsdoelpunt, maar pas na rust ging het echt lopen bij Dortmund. Via Marco Reus, Mario Götze en Raphaël Guerreiro liep de nummer één van de Bundesliga uit naar een ruime marge. Dat Benjamin Hadzic in de slotfase iets terugdeed, was louter voor de statistieken. De uiteindelijke 5-1 van Axel Witsel ook.

Overige uitslagen:

Freiburg – Hoffenheim: 2-4

Borussia Mönchengladbach – FC Augsburg: 2-0

Mainz 05 – FC Nürnberg: 2-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen