Van der Hart overtuigd: "Ik ga ervan uit dat trainer mij laat staan"

27 januari 2019, 11:29

Mickey van der Hart rekent erop dat hij eerste doelman blijft van PEC Zwolle. Hij stond vorige week tegen Feyenoord en zaterdag tegen Heracles Almelo onder de lat, maar voor de komende wedstrijd tegen FC Utrecht heeft Diederik Boer zijn schorsing achter de rug. "Het zou me heel erg verbazen als ik er na Feyenoord en vandaag (zaterdag, red.) nog uit wordt gehaald", is Van der Hart stellig.

Van der Hart startte het seizoen als eerste doelman, maar twee wedstrijden voor de winterstop paste toenmalig trainer John van 't Schip een verrassende keeperswissel toe. Omdat Boer in de laatste wedstrijd van 2018 tegen VVV-Venlo een rode kaart kreeg, keerde Van der Hart snel terug in het doel. Aan trainer Jaap Stam om aanstaande week een definitieve keuze te maken. Van der Hart is in ieder geval overtuigd van zijn eigen zaak.

"Zeker met de eerste seizoenshelft in het achterhoofd. Maar daar houd ik me nu niet zo mee bezig. Ik vind dat ik genoeg heb laten zien om die plek te behouden en ik ga ervan uit dat de trainer mij laat staan. Ik voel vertrouwen. Ik vind dat ik in die goal hoor", zegt Van der Hart tegen RTV Oost.

Zowel tegen Feyenoord als tegen Heracles liet hij een goede indruk achter. In Almelo keerde de sluitpost ook nog een strafschop. "Dat is lekker, het was al even geleden dat ik een penalty had gepakt. Ergens bij Jong Ajax. Het moment in de wedstrijd was heel fijn. Ik was blij dat het geen goal was en je de 0-2 voorsprong behoudt. Ik heb geen idee af het een strafschop was, de VAR heeft er naar gekeken. Zelf had ik het idee dat-ie makkelijk ging liggen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen