De Ligt laakt gebrek aan bereidheid bij Ajax: "Het is schandalig"

27 januari 2019, 19:38   Bijgewerkt: 27 januari 2019, 20:43

Matthijs de Ligt spaart zijn teamgenoten niet na de verloren Klassieker tegen Feyenoord. De aanvoerder van de Amsterdammers is met name ontevreden over de mentaliteit van Ajax, dat met liefst 6-2 aan de broek kreeg in De Kuip. In gesprek met FOX Sports lucht De Ligt zijn hart.

"Het grote verschil met de eerste seizoenshelft is de bereidheid. We geven de goals te makkelijk weg. Feyenoord speelt met lopers, dan is het zaak om mee te lopen. Nu kwamen we telkens in een ondertalsituatie. We verdedigden in de zestien ook niet goed genoeg, dan krijg je zes goals tegen", begint de captain.

De Ligt vindt het het gebrek aan bereidheid 'ongelooflijk'. "Je speelt een Klassieker, iedereen wat dat betekent. Het is schandalig, meer kan ik er niet van maken. Iedereen kijkt naar de verdediging. Dat is logisch en die verantwoordelijkheid moeten wij ook nemen. Maar het verschil met de eerste seizoenshelft is dat we toen als team verdedigden. Vandaag waren we geen team."

De Ajax-aanvoerder noemt geen namen en rugnummers. "Het gaat om het hele team. Iedereen is door de mand gevallen en niemand heeft de bereidheid getoond om De Klassieker te winnen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen