Chelsea plaatst zich bij debuut Higuaín voor achtste finale FA Cup

27 januari 2019, 20:51   Bijgewerkt: 27 januari 2019, 21:04

Chelsea heeft zich zondagavond ten koste van Sheffield Wednesday geplaatst voor de achtste finale van de FA Cup. De Londense formatie was met 3-0 te sterk voor de nummer zeventien van de Championship. Bij Chelsea maakt de van Juventus gehuurde Gonzalo Higuaín zijn debuut in het Engelse voetbal. Joey Pelupessy (ex-FC Twente en -Heracles Almelo) startte bij Sheffield.

Chelsea trad weliswaar niet aan in zijn sterkste opstelling, maar kwam ook niet met een compleet B-elftal voor de dag op Stamford Bridge. Spelers als Eden Hazard en N'Golo Kanté kregen rust, terwijl talenten Ethan Ampadu en Callum Hudson-Odoi hun opwachting maakten. Zij zagen Sheffield halverwege de eerste helft een strafschop krijgen, maar de VAR voorkwam dat de bezoekers daadwerkelijk vanaf elf meter mochten aanleggen.

Twee minuten later kreeg Chelsea aan de andere kant wél een penalty. Azpilicueta werd in het strafschopgebied naar de grond gewerkt, waarna Willian raak schoot vanaf elf meter. In de tweede helft werd de score verdubbeld door Hudson-Odoi, die in de belangstelling staat van Bayern München. De jonge Engelse aanvaller rondde knap af na een mooie lange pass van Andreas Christensen. In de slotfase werd het nog 3-0 door een tweede doelpunt van Willian.

Chelsea is de vijftiende club die zich meldt in de achtste finale van de FA Cup. In de vierde ronde werden onder meer Arsenal, Everton, West Ham United en Tottenham Hotspur uitgeschakeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen