Late strafschop Ronaldo loodst Juventus langs Lazio

28 januari 2019, 01:41

Het is eind januari en nog altijd heeft Juventus geen competitiewedstrijd verloren. De oppermachtige formatie uit Turijn hield zondag ook het hoofd boven water in de lastige uitwedstrijd tegen SS Lazio. Daar won de koploper ondanks een 1-0 achterstand met 1-2.

Juventus won maandag simpel met 3-0 van laagvlieger Chievo en in die wedstrijd liet Paulo Dybala eindelijk weer eens zien tot grootse dingen in staat te zijn. De spelmaker is bezig aan een moeizaam seizoen maar begint wat op te leven. Zondag stond hij ook tegen Lazio in de basis. In die wedstrijd liet Juventus echter bar weinig zien. De thuisploeg was de betere partij en kwam in de tweede helft verdiend op voorsprong. Daar had Lazio echter wel een gelukje voor nodig. Emre Can werkte de bal in de 59ste minuut in het eigen doel.

Zodoende leek de eerste nederlaag van Juventus tot de mogelijkheden te behoren, maar de koploper liet niet met zich sollen. In de 74ste minuut schoot Joao Cancelo een rebound binnen nadat doelman Thomas Strakosha een inzet van Dybala had gekeerd. Dat was een hard gelag voor Lazio, dat de verdiende voorsprong snel kwijt was. Juventus maakte het in de slotfase nog erger door in blessuretijd een terecht gegeven penalty te verzilveren. Cristiano Ronaldo maakte geen fout en schoot zijn veertiende goal van het seizoen tegen de touwen. Hij heeft nu acht uitwedstrijd (negen goals) op rij gescoord in uitduels in de Serie A, wat een nieuw record is.

Juventus is nog altijd ongeslagen en heeft een ruime voorsprong van elf punten op Napoli. Die ploeg liet zaterdag punten liggen tegen AC Milan (0-0). Lazio staat achtste.