NEC lost keepersproblemen op en huurt goalie Branderhorst

28 januari 2019 – NEC heeft zich per direct versterkt met Willem II-doelman Mattijs Branderhorst. De keeper komt op huurbasis voor de rest van dit seizoen over van de Eredivisionist en moet aan de problemen in het doel van de Nijmegenaren definitief een einde maken. "Ik ben blij om hier in Nijmegen te zijn en ben er op gebrand er een mooi halfjaar van te maken."

NEC lost keepersproblemen op en huurt goalie Branderhorst

Dat vertelt de aanwinst op de clubsite. Branderhorst was vorig seizoen eerste keeper van Willem II, maar tegen PSV (5-0 winst) raakte de goalie zwaargeblesseerd. Daardoor is de Duitser Timon Wellenreuther de eerste keuze geworden in Tilburg bij trainer Adrie Koster, terwijl Branderhorst na zijn kwetsuur minuten wilde maken. Ook na het incident vlak voor de winterstop behield de Duitser in de tweede seizoenshelft zijn basisplaats.

"NEC is een mooie en grote club met ambities, die momenteel niet staat waar zij hoort te staan. Deze tweede seizoenshelft wil ik er, samen met iedereen bij de club, alles aan gaan doen om de huidige situatie om te keren en deelname aan de play-offs af te dwingen", aldus een ambitieuze Branderhorst, die eerder een seizoen op huurbasis speelde voor MVV in de Eerste Divisie.

Keepersproblematiek NEC
Het hele seizoen kampt NEC al met grote problemen op het gebied van keepers. Nobert Alblas liep tot twee keer toe een zware blessure op, terwijl Gino Coutinho aan het begin stopte vanwege motivatieproblemen. Marco van Duin en Oliver Zelenika, hij werd uiteindelijk nog vastgelegd uit nood, voldoen nog zeker niet optimaal bij de ploeg van Jack de Gier, die momenteel zeer slecht presteert in de Eerste Divisie.

Eredivisie

gerelateerd