Cardiff-manager heeft het moeilijk na 'traumatiserende periode'

28 januari 2019, 20:47

Cardiff City-manager Neil Warnock spreekt van de zwaarste week uit zijn loopbaan. De trainer moet morgen (dinsdag) met zijn ploeg voor het eerst aantreden sinds de vermissing van winteraankoop Emiliano Sala en dat valt Warnock bijzonder zwaar.

Op de persconferentie in aanloop naar het duel tegen Arsenal in de Premier League geeft Warnock tekst en uitleg over zijn gevoel van de laatste dagen. "Ik zit al 40 jaar in het voetbal en dit was met grote voorsprong de zwaarste week in mijn loopbaan", aldus de oudgediende (70).

De recordaankoop verdween ruim een week geleden met een vliegtuigje boven zee terwijl hij onderweg was naar zijn nieuwe ploeg. Volgens Warnock was het een traumatiserende periode. "Ik heb ook met een psycholoog gepraat. Dat was nodig. Ik moet mijn spelers motiveren, maar wie motiveert de motivator? Als ik bij de jongens ben, houd ik me sterk. Ben ik alleen thuis, kan ik aan niets anders denken."

De oefenmeester heeft wel een verklaring voor het feit dat de tragedie hem zo hard raakt. "Wellicht heeft het mij harder geraakt omdat ik hem de laatste weken regelmatig sprak. Ik ben zelf naar Frankrijk gegaan om hem te overtuigen naar hier te komen."

Over de vermissing van Sala wordt nog elke dag bericht. Lees alle informatie over de rampzalige gebeurtenis hier.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen