Averij voor Go Ahead Eagles, tiental van Jong Ajax gaat onderuit

28 januari 2019, 22:25   Bijgewerkt: 28 januari 2019, 22:32

In de Eerste Divisie heeft Go Ahead Eagles verzuimd om de aansluiting met koploper FC Twente en runner-up FC Den Bosch te behouden. De mannen uit Deventer speelden op bezoek bij middenmoter SC Cambuur ternauwernood met 1-1 gelijk. Op de andere velden verloor Jong Ajax ondanks een goal van debutant Lassina Traoré van Volendam, waar Boy Deul met een hattrick de grote man was. Jong PSV versloeg FC Dordrecht en RKC Waalwijk was in Utrecht te sterk voor de beloftenploeg van de plaatselijke FC.

SC Cambuur – Go Ahead Eagles: 1-1

In Leeuwarden moest Go Ahead Eagles winnen om het gat met FC Twente en FC Den Bosch terug te brengen tot respectievelijk twee punten en één punt. Tegen Cambuur leek dat op papier een te volbrengen missie, maar in het noorden ging het toch deels mis voor de equipe van John Stegeman. Na een half uur leek Kevin van Kippersluis, kort daarvoor noodgedwongen binnen de lijnen gebracht, de matchwinner voor Cambuur te worden. Hij maakte het eerste doelpunt van de wedstrijd en leek Cambuur daarmee in een zetel te brengen. De Eagles probeerden het wel, maar zagen Gino Bosz de ploeg benadelen door na een uur spelen een oliedomme rode kaart te pakken. Toch pakte de Deventenaren op de valreep nog een punt, dankzij een treffer van Roland Baes.

Jong Ajax – FC Volendam: 1-3

De start op De Toekomst was veelbelovend. De beloften uit Amsterdam kwamen dankzij een treffer van Boy Deul al snel op achterstand, maar de eerste kans van de thuisploeg was ook meteen raak: basisdebutant Lassina Traoré trof na negen minuten doel en zo leek de opmaat na een bloedstollend duel een feit. Dat viel toch een beetje tegen, zeker voor het thuispubliek. Vlak na rust zag Jong Ajacied Sergino Dest rood vanwege een overtreding in de zestien. Deul benutte het buitenkansje en mocht tien minuten na de 1-2 weer aanleggen vanaf elf meter. Ook deze keer faalde hij oog in oog met Issam El Maach niet, waardoor het treffen in 1-3 eindigde.

Overige uitslagen:

Jong FC Utrecht – RKC Waalwijk: 1-2

FC Dordrecht – Jong PSV: 1-3

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen