Qatar naar eindstrijd Azië Cup tegen Japan van Doan

29 januari 2019, 19:13

De finalisten van de Azië Cup zijn bekend. Na Japan heeft ook Qatar zich geplaatst voor de eindronde van het Aziatische kampioenschap. De Qatarezen waren dinsdag in de halve finale met 4-0 te sterk voor de Verenigde Arabische Emiraten. Vrijdag zal de finale van de Azië Cup worden gespeeld.

Qatar, dat in de knock-outfase al afrekende met Irak en Zuid-Korea, schudde al in het eerste bedrijf de Verenigde Arabische Emiraten van zich af. Boualem Khoukhi opende halverwege het eerste bedrijf de score, waarna Almoez Ali een kwartier later de marge verdubbelde. Tien minuten voor tijd gooide Hassan Al Haidos de wedstrijd in het slot door voor de 3-0 te tekenen. Nadat Ismail Ahmed van het gastland rood kreeg, scoorde Hamid Ismail in blessuretijd het vierde Qatarese doelpunt.

Het Japan van FC Groningen-aanvaller Ritsu Doan kan vrijdag voor de vijfde keer de Azië Cup winnen. Qatar, dat in 2022 het WK organiseert, stond nooit eerder in de finale.