Arsenal worstelt zich in emotioneel duel langs Cardiff

29 januari 2019, 22:40

Arsenal heeft zich dinsdagavond gerevancheerd voor de uitschakeling in de FA Cup. De Londense club had voor eigen publiek de nodige moeite met Cardiff City, maar won wel met 2-1. Voorafgaand aan de wedstrijd in het Emirates Stadium werd uitgebreid stilgestaan bij de vermissing van de Argentijnse aanvaller Emiliano Sala.

De 28-jarige Sala had in Londen zijn debuut moeten maken, maar is inmiddels meer dan een week vermist. Voor de aftrap legden de aanvoerders van de teams bloemen neer en werd een minuut stilte gehouden. Na het eerbetoon werd er afgetrapt voor de eerste helft, die zonder doelpunten verliep. Het duurde tot halverwege de tweede helft tot er gescoord werd.

Nadat Sead Kolasinac in het strafschopgebied was gevloerd, mocht Pierre-Emerick Aubameyang vanaf elf meter aanleggen. De spits faalde niet en maakte zijn vijftiende doelpunt van het seizoen. Alexandre Lacazette maakte kort voor tijd aan alle twijfels een einde door de 2-0 te maken. Nathanie Mendez-Laing maakte in blessuretijd nog wel de aansluitingstreffer, maar zijn doelpunt deerde Arsenal niet meer. De Londense club komt door de zege weer in punten gelijk met Chelsea, dat woensdag in actie komt tegen Bournemouth.

Comeback Fulham

Fulham leek ook bij de twee wedstrijd van Ryan Babel onderuit te gaan, maar de Londense formatie kwam op Craven Cottage knap terug van een 0-2 achterstand tegen Brighton & Hove Albion. Glenn Murray scoorde twee keer voor rust tegen de club van Jürgen Locadia en Davy Pröpper, maar in de tweede helft leefde Fulham helemaal op. Calum Chambers, Aleksandar Mitrovic (twee keer) en Luciano Vietto bezorgden hun team de winst.