Onverwachte nederlaag City, einde zegereeks Man United

29 januari 2019, 23:04   Bijgewerkt: 29 januari 2019, 23:58

De titelambities van Manchester City hebben dinsdag een flinke knauw gekregen. Ondanks een bliksemstart ging de ploeg van Pep Guardiola op bezoek bij Newcastle United met 2-1 onderuit. Stadgenoot Manchester United leed ook puntenverlies. Tegen Burnley kwamen The Red Devils weliswaar terug van een 0-2 achterstand, maar de 2-2 eindstand maakte wel een einde aan de zegereeks van Ole Gunnar Solskjaer.

Om de druk weer bij koploper Liverpool te leggen, mocht Manchester City tegen Newcastle United geen fout maken. Niets wees erop dat het team van Pep Guardiola een misstap zou begaan, want al na 24 seconden kwamen The Citizens op voorsprong. Het was Sergio Agüero die de score opende nadat hij met enig geluk de bal voor zijn voet had gekregen. Vervolgens verzuimden de bezoekers door te drukken, waardoor Newcastle United in leven bleef.

Manchester City kreeg halverwege de tweede helft het deksel op de neus. Salomon Rondon tekende voor de gelijkmaker nadat de bezoekers er niet in slaagden onder de druk van Newcastle uit te komen. Een kwartier voor tijd werden de problemen van de nummer twee van de Premier League verder vergroot. Newcastle kreeg een strafschop, die benut werd door Matt Ritchie. Pogingen om toch nog een punt uit het vuur te slepen, mislukten vervolgens. Wint Liverpool woensdag van Leicester City, dan is het gat tussen de nummers één en twee van de Engelse competitie zeven punten.

Einde zegereeks

Manchester United is helemaal opgeleefd onder Solskjaer, maar al aan het goede komt een einde. Na zes zeges in de Premier League en twee in de FA Cup kwam United dinsdag niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Burnley. Het team van Solskjaer mocht nog van geluk spreken dat het een punt overhield aan de wedstrijd, want Burnley leidde tot kort voor tijd met 0-2. Paul Pogba maakte drie minuten voor tijd de aansluitingstreffer door een penalty te benutten, waarna Victor Lindelöf in extra tijd de 2-2 maakte.