'Advocaat staat open voor rentree in De Kuip en is eerste keuze'

30 januari 2019, 07:34

Feyenoord ziet in Dick Advocaat de ideale opvolger van de scheidend trainer Giovanni van Bronckhorst. De ervaren coach is voor Martin van Geel een van de belangrijkste kandidaten en de inmiddels 71-jarige oefenmeester zou zelf óók open staan voor een dienstverband in Rotterdam-Zuid. Daarom ligt hij vooralsnog op pole position om 'Gio' op te volgen.

Dat weten diverse media, waaronder De Telegraaf. Die krant schrijft niet alleen dat Feyenoord hem inderdaad [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/345208/feyenoord-denkt-aan-advocaat-als-opvolger-van-van-bronckhorst/,_blank,als eerste keuze ziet], maar ook dat Advocaat zelf 'geen nee' zal zeggen als Van Geel in de komende weken daadwerkelijk bij hem aanklopt. In het verleden waren er al gesprekken over een dienstverband als hoofdtrainer, maar telkens kwam er iets anders op het pad van de coach.

Advocaat, die naar verluidt ook bij de Vrienden van Feyenoord goed ligt, was wel al werkzaam bij Feyenoord. Tussen februari en mei 2016 was Advocaat adviseur van Van Bronckhorst, die hij door de moeilijke tijden heen hield. In dit scenario zou hij de jonge Dirk Kuijt onder zijn hoede moeten nemen, die nog geen diploma heeft. 

Weinig alternatieven

In het verleden klopte de technisch directeur aan bij Louis van Gaal en Co Adriaanse, maar door de namen van de gestopte trainers kan een streep worden gezet. Ook Fred Rutten zou niet meer in beeld zijn om naar De Kuip te halen. Alle andere coaches zijn minder ervaren, iets dat Van Geel bijzonder belangrijk vindt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen