Valencia gelooft in 'mooi jaar' na krankzinnige comeback in Copa

30 januari 2019, 09:52

Valencia bereikte dinsdagavond de halve finale van de Copa del Rey na een knotsgek duel met Getafe. Tot de extra tijd stond de formatie na de 1-0 nederlaag in het uitduel in het eigen Mestalla met 1-1 gelijk, maar met twee doelpunten in extra tijd bezorgde Rodrigo zijn ploeg hoogstpersoonlijk de finale. "De supporters hebben ons gesteund tot de laatste minuut."

Dat vertelde de matchwinner, die ook het eerste doelpunt en dus een hattrick had gemaakt, op de clubsite. "We voelden ons suprieur aan Getafe, maar we drukten het niet uit de score. We hadden de kansen om te scoren, maar misten. Gelukkig bleven de fans ons naar voren duwen", aldus Rodrigo. "Dit is de ploeg die we kunnen zijn. Dat hebben we vaker laten zien in het seizoen, maar het kwam er niet altijd uit."

Valencia presteerde in de Primera Division dit seizoen lang onder haar eigen niveau en maakt de laatste weken pas weer echt de stap naar het linkerrijtje. Met het bereiken van de halve finale is de lach terug bij de ploeg van Marcelino. "Ondanks dat het seizoen nog niet geweldig is, kan er van alles gebeuren in de beker. Het leek er ditmaal ook op dat we zouden verliezen, maar met de passie en overtuiging is het ons toch gelukt. De goede resultaten blijven nu komen", is Rodrigo overtuigd.

Copa, La Liga en Europa League

Ook coach Marcelino toonde zich gelukkig. "Dit was een geweldige avond voor Valencia", aldus de coach, die hoopt dat deze zege een impuls geeft aan zijn ploeg. "We willen de finale spelen, voor de spelers en de fans. Ook de Europa League (tegen Celtic) komt er aan en hopelijk nemen we deze vorm mee naar La Liga. We willen dat onze fans kunnen blijven genieten van wat we laten zien." Komend weekend kan de ploeg tegen FC Barcelona direct aan de bak.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen