Officieel: Van den Brom tekent voor drie seizoenen bij Utrecht

30 januari 2019, 10:07   Bijgewerkt: 30 januari 2019, 13:05

FC Utrecht heeft de aanstelling van John van den Brom bevestigd. De 52-jarige huidige trainer van AZ tekent voor drie seizoenen, zo melden de Domstedelingen via de officiële kanalen. Hij volgt in De Galgenwaard Dick Advocaat op. "In de persoon van John halen we een winnaar in huis, met ervaring in binnen- en buitenland", aldus directeur voetbalzaken Jordy Zuidam.

"Iemand die overal waar hij heeft gewerkt als oefenmeester voor sportieve successen heeft gezorgd met een aanvallende speelwijze", vervolgt Zuidam op het clubkanaal van Utrecht. "John is erg ambitieus en omarmt de langetermijnvisie van FC Utrecht. Hij heeft bewezen naast teams ook individuele spelers te kunnen ontwikkelen en verbeteren. John komt uit de provincie Utrecht en staat er bekend om oog te hebben voor spelers uit de eigen opleiding, hetgeen we bij FC Utrecht erg belangrijk vinden."

Van den Brom heeft een behoorlijke staat van dienst. Zijn eerste club AGOVV liet de trainer uit Amersfoort achter als subtopper, vervolgens ging hij aan de slag bij ADO Den Haag en later Vitesse. Met beide clubs plaatste Van den Brom zich voor Europees voetbal. In Belgie maakte de oud-international Anderlecht kampioen. Sinds 2014 staat Van den Brom aan het roer bij AZ. Drie keer veroverden de Alkmaarders onder zijn leiding een Europees ticket.

Ook loodste Van den Brom AZ twee keer op rij naar de finale van de KNVB Beker, maar zaten Vitesse (2017) en Feyenoord (2018) de eindzege in de weg. Ook dit seizoen lonkt de finale. Komende maand speelt AZ tegen Willem II, waarna een mogelijke finale tegen Ajax of Feyenoord wacht. 

Lees meer: Van den Brom ziet kans om 'volgende stap te maken' met Utrecht

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen