Van den Brom ziet kans om 'volgende stap te maken' met Utrecht

30 januari 2019, 10:09

John van den Brom kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging van volgend seizoen bij FC Utrecht. De Domstedelingen maakten woensdagsochtend de komst van de oefenmeester officieel. De trainer, die na vijf jaar stopt bij AZ, ziet veel potentie bij zijn nieuwe werkgever. "Ik zie kansen om met FC Utrecht volgende stappen te maken en vind dat er een goede selectie staat, met daarin veel spelers met langdurige contracten."

Dat vertelt hij op de clubsite over zijn aanstelling bij FC Utrecht. "De voorbije periode heb ik uitvoerig met de club gesproken. Die gesprekken hebben ervoor gezorgd dat ik een helder beeld heb van de huidige stand van zaken en de ambities." De club stelt hem mede aan om de talenten in de Domstad te laten doorbreken, iets dat hem bij AZ goed lukte.

Ook Van den Brom ziet die talenten en dus veel (jonge) spelers met langdurige contracten. "Dat vormt een goede, stabiele basis om in te stappen. Ik kijk ernaar uit samen met de club de ambities te realiseren en samen successen te hebben." Van den Brom heeft een behoorlijke staat van dienst. Zijn eerste club AGOVV liet de trainer uit Amersfoort achter als subtopper, vervolgens ging hij aan de slag bij ADO Den Haag en later Vitesse. Met beide clubs plaatste Van den Brom zich voor Europees voetbal.

In Belgie maakte de oud-international Anderlecht kampioen. Sinds 2014 staat Van den Brom aan het roer bij AZ. Drie keer veroverden de Alkmaarders onder zijn leiding een Europees ticket. Ook loodste Van den Brom AZ twee keer op rij naar de finale van de KNVB Beker, maar zaten Vitesse (2017) en Feyenoord (2018) de eindzege in de weg. Ook dit seizoen lonkt de finale. Komende maand speelt AZ tegen Willem II, waarna een mogelijke finale tegen Ajax of Feyenoord wacht.

Lees ook: Van den Brom tekent voor drie seizoenen bij FC Utrecht

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen